De ce trebuie să asistați la lecțiile colegilor?

observation lesson

Atunci când veți întreba profesorii dacă asistă la lecțiile colegilor, ați putea auzi următoarele variante:

“- Nu dispun de timp pentru aceasta. Pregătirea pentru lecții, testările, însuși lecțiile, nu-mi oferă timpul necesar.”

“- Pentru ce? Lucrez ca profesor de peste 10 ani. Ce nou pot afla acolo?”

“- Glumiți? Eu singură tremur de frică când cineva asistă la lecția mea, de ce atunci eu ar trebui să stresez pe alții?”

Aproape toate răspunsurile v-or fi negative.

La SelEng Studio în așa mod nimeni nu va răspunde. Noi mergem la lecții unul la celălalt și asta face parte din activitățile de dezvoltare profesională obligatorii. „Ce rost are dacă oricum este obligatoriu?“ - vă întrebați.

Dar chestia este că "obligatoriu" pentru noi înseamnă doar intervalul de timp, care este dat pentru a vizita lecțiile colegilor. Spre exemplu, la noi este necesar de a fi vizitată doar o lecție timp de 2 luni, celelalte - după dorință.

Această strategie a fost introdusă pentru a pune în practică cunoștințele profesorilor noștri accumulate în timpul diferitor training-uri și seminare, iar, dacă nu introduceți termene limită, atunci profesorul însuși probabil că nu va veni niciodată să asiste la lecții, deoarece,se va gândi că, aceasta nu este o urgență și acesta nu pare un lucru important.

Pentru ca aceste vizite să fie eficiente, am hotărât la fiecare șase luni să elaborăm formulare special noi, care să permită observatorului să se concentreze asupra anumitor aspecte ale metodologiei. Ianuarie-Februarie 2019, de exemplu, este o perioadă dedicată managementului grupei. Profesorii învață cum să grupeze studenți, cum să-i motiveze, cum să folosească diferite tonalități ale vocei la diverse etape ale lecției, cum să ofere în mod eficient instrucțiuni pentru îndeplinirea unei anumite sarcini, să planifice timpul lecției și multe altele, evitând astfel problemele cu disciplina și să obțină rezultatele dorite.

Pe lângă toate cele menționate, această practică unește echipa și ajută la perceperea stilului companiei. Nu este oare acesta super?